Kahtlemata on nimetatud auhinna saamine restoran Fabrikule suureks tunnustuseks. Ühtlasi peegeldab see poolteise aasta pikkust suurt pühendumist, katsetamist ja meeskonnatööd. Samuti näitab saadud tunnustus, et inimesi huvitab meie köögi käekiri, kus igal taldrikul oleval elemendil on oma lugu ja mõte. Auhind näitab, et me ei ole oma mõtetega üksi. Püüame toitu taldrikule pannes lähtuda põhimõttest, et maitsed oleks võimalikult mitmekülgsed, kuid peatooraine ei tohiks jääda varju. Samuti on nimetatud kategooria võit suureks tunnustuseks ka meie teenindajatele, kellega koos elamusi luuakse ja ellu viiakse.

Mida peetakse silmas, kui öeldakse, et Fabrik on kohalik parim casual dining koht?

See tähendab seda, et inimene saab tulla meile nautima häid sööke ja jooke ilma, et see nõuaks neilt suurejooneliste ettevalmistuste tegemist või tipptasemel toidu etiketi teadmist. Atmosfäär on minimalistlik ja vähenõudlik. Hinna ja kvaliteedi suhe on elamusele vastav või isegi ootusi ületav. Teenindus on sõbralik ja aus.

Kui palju võidab Fabrik selle auhinnaga kliente juurde?

Kindlasti toob antud tunnustus meid restoranina inimeste vaatevälja, mistõttu on ka ootuspärane, et Fabriku vastu võidakse enam huvi tunda. Täpseid numbreid on hetkel küll veel raske ennustada.

Mida aga tähendab Silverspooni tagasitulek Eesti restokultuurile ja -valdkonnale?

Silverspooni tagasitulek on suureks motivaatoriks restoranivaldkonnale. Hindajateks on inimesed, kes on suured toiduarmastajad, ent ei puutu kokku restoraniäri ega selle telgitagustega. Tänu sellele on saadav tagasiside kohaliku kliendi arvamust peegeldav ja otsekohene.

Silverspoon annab samuti võimaluse paremini silma paista noortel kokkadel, uutel kui ka vanadel tegijatel. See on võimalik tänu hindamissüsteemile, kus hinnatakse restorane erinevates kategooriates, mitte ei tehta ühtset pingerida. Samuti väärib tunnustamist nende initsiatiiv annetada noorkoka fondi. See on lävepakuks tuleviku talentidele ning ühtlasi võimaldab taoline üritus heita enam valgust meie erialale tervikuna ja väärustada seda eluvaldkonda.

Kas Fabrik osaleb ka järgmisel aastal Silverspooni võistlusel?

Kindlasti, sest alati tuleb kasuks enese proovilepanek ning väljakutsete vastuvõtmine.