Klient tuleb lehele ja otsib endale sobiva toidu või talukauba. Iga toidu juures on märgitud kokapoolt valmimisaeg ehk siis klient teab, kaua tellides toiduga läheb. Igal kokk peab ühtlasi märkima, mis kellast-kellani ta tellimusi vastu võtab.

Kui nüüd klient tellib näiteks 1,5 kilogrammi kaaluva "kapsa-liha piruka", siis läheb kokale automaatselt telefonile SMS, et teile saabus tellimus. Seejärel näeb kokk tellimust arvutist ja kinnitab tellimuse. Nüüd saab klient tasuda toidu ja võimaliku transpordi eest läbi pangalingi või krediitkaardiga.

Plaanis on äpp'id nii Android kui ka IOS platvormidele. Kaardirakendus toimib aadressipõhiselt ja kuvab kasutajatele neile lähedalolevaid kodukokkasid. Kokad.ee keskkonnas saab kokk valida ka võimaluse, et toitlustab inimest kohapeal. See on põhiliselt mõeldud võimalikele kodukohvikutele ja turismitaludele.

Kuidas saab tellija oma toidu kokkadelt kätte, kui on tellimuse Kokad.ee lehe kaudu sisse andnud?

Kokkadelt saab toidu kätte kolmel moel: esiteks saab ise toidule järgi minna, teiseks saab teha kokaga kokkulepe, kes toidu ära toob või kolmanda variandina tuleb appi Taxify. Tallinna sisesed tellimused viib Taxify kohale fikseeritud tasuga 6 eurot sõit, Tallinnast välja, näiteks Luigele, viime toidu ära 8 euro eest. Klient näeb oma toidu asukohta GPS-põhiselt oma tellimuse juures interaktiivselt kaardilt.

Keda ootate kõige suuremaks kasutajaskonnaks ja registreerijaks Kokad.ee lehele? Kontoritöötajad ostjana ja kodukokad pakkujana?

Ootame kasutajateks ja tellijateks kõiki, kes hindavad mitmekesist toidulauda ja armastavad hästi süüa. Meie põhirõhk on pandud kodukokkadele, kes täna oma toite laiema üldsusele üldjuhul ei müü. Tellijateks võivad olla kõik, kellel aga huvi hea toidu vastu. Kes tahab tellida lapse sünnipäevale kartulisalatit või kes tahab lõunaks kontorisse ramen-nuudleid.

Kes on Eestis põhilised Kokad.ee keskkonna konkurendid?

Otsene konkurents kodukokkade turul puudub, peale ühe cateringi-ettevõtte, kelle toidud valmivad kodukokkade käte läbi. Koju veavad toite ju paljud.

Saate öelda, kui palju on Kokad.ee lehel hetkel kasutajaid ja kui palju ootate aasta lõpuks “kokki” juurde?

Kasutajaks meie keskkonnas veel registreerida ei saa, küll aga saab registreeruda kokaks ja seada üles oma profiili ja toidud. Hetkel liitub iga päev 3-5 uut kokka meie keskkonnaga. Aasta lõpuks loodame keskkonda koondada pooltuhat kodukokka.

Mis plaanid on keskkonnal aga seoses Soome turuga? Kes on seal Teie suurimad konkurendid?

Juba praegu anname Soomes elavatele eestlastele ja ka soomlastele, kes räägivad Eesti keelt, võimaluse meie keskkonna kaudu toite müüa ja tellida. Lähiajal soovime lisada lehele ka Soome keele valiku ja sellega anda ka Soome kodukokkadele võimaluse meie teenust kasutada. Samasugust toimivat teenust Soomes veel ei ole, ega ka üheski teises Euroopa Liidu riigis.

Kokad.ee keskkonna ühe arendajana tegutseb ka tervisliku toidu propageerija Evelin Ilves. Millega Evelin Ilves täpsemalt Kokad.ee keskkonnas tegeleb?

Evelin on keskkonna Kokad.ee meeskonnas tegev nii meeskonn-, kui ka juhatuse liikmena. Evelini tuntusega kaasnev kõrgendatud huvi meie tegemiste vastu on meile loomulikult lisaboonuseks.