Eesti gastronoomia grand old man ütles, et tema meelest oli Dmitri Roozi roogade puhul tegu absoluutselt parimate siiani Eesti poolt läbi ajaloo võistlustel esitatud töödega.

"Juurikad (sellel aastal tuli üks võistlustöö, taldrikul serveerimiseks valmistada vaid juurviljadest - Toimetus) osutusid rabedaks teeks ka maailma tippudele. Kasutati jube veidraid tehnilisi nippe ja keerati vinti tihti liiga üle. Meie töö puhul hoidsime juurikatega ja kogu taldrikuga maitsed puhtana. Tatar ja puravikud sobivad maitsete poolest kokku valatult. Samuti oli meie presentatsioon õhuline ja delikaatne," kiitis Demjanov meeskonda.

Demjanovi sõnul pole Eestil probleemi gastronoomse tasemega või meeste tehniliste oskustega, meil on puudu aga suurem nägemus Bocuse d'Or võistlusest ning sellest, et kogu riik oleks võistleva meeskonna taga.

"Kommunikatsioon ja eelarved on hetkel meil veel vaja parandada. Kui ma vaatan meie konkurente, siis nende poolt võistlusteks kulutatav summa ja aeg on täielikult teisest puust kui meil. USA võistkonna vahendeid, tehnikat ja meeskonna suurust vaadates on selge, et nad tulid siia võitma. Islandi meeskond oli viimased 2 kuud enne võistlust vaid treeninud, hommikust õhtuni ilma ühegi muu segava faktorita. Meil seda võimalust kahjuks ei ole. Aga me püüdleme selles suunas," lisab Gloria peakokk.

Demjanov mainis, et hetkel peale 5,5 tunnist võistlust on tunne vägev ning kõik on rahulik - Eesti realiseeris end täna toimunud 2017. aasta gastronoomia võistlustel Lyonis 120 protsendi vääriliselt ning võib olla äärmiselt rahul.

"Võistluste Eesti poolne peasüüdlane, restorani Farm peakokk Dmitri Rooz on rahulik, kuna tunneb, et tehtud sai maksimum. Hindajaid on Bocuse d'Or-il väga kirju seltskond, mis teeb tulemuste prognoosimise väga keeruliseks - siin on väg vanu ja uskumatu kogemusega mehi, samuti noori ja äkilisi. Kuid hetkel arvame, et jääme 2017. aastal, kas 10daks või pigem pisut sellest alla poole. Aga kui saame ka eelmise korraga koha-paar kõrgemale, oleme suure töö ära teinud. Aga ootame õhtut ja siis oleme juba targemad," lisas Demjanov.