Lausega "kõlblik kuni" märgistatakse kiiresti riknevaid toiduaineid. „Kõlblik kuni” näitab aega toidu müümise ja tarvitamise lõppkuupäevani, milleni selle määranud valmistaja või pakendaja tagab säilitamistingimuste järgimise korral toidu nõuetekohasuse.

„Kõlblik kuni” tähtaeg märgitakse kodeerimata kronoloogilises järjestuses vähemalt kuupäeva ja kuuga, seejuures arvestatakse märgitud tähtaeg säilivusaja sisse. Säilivusaja teabe järel on kohustus esitada säilitamistingimused, mis on vajalikud toidu nõuetekohasuse tagamiseks. „Kõlblik kuni” ületanud toitu müüa ega edasiseks käitlemiseks kasutada ei tohi. Siia gruppi kuuluvad näiteks värske liha, keeduvorstid ja teised sarnased tooted.

„Parim enne“

"Parim enne" tähendab pakendil toote minimaalset säilimisaega. Minimaalne säilimisaeg on tähtaeg, mille jooksul toidu valmistaja või pakendaja tagab säilitamistingimuste järgimise korral toidu nõuetekohasuse.

Kui toidu minimaalne säilimisaeg on kuni 3 kuud, tuuakse ära kuupäev ja kuu („parim enne ...“). Kui minimaalne säilivus on aga 3–18 kuud piisab vaid kuu ja aasta märkimisest. Väga pikka aega säilivatel toiduainetel märgitakse vaid aasta („parim enne ... lõppu“).