Uuringu autorid kirjeldavad ka toidust tulevat sõltuvust sarnaselt narkosõltuvusega: me kaotame kontrolli nende toitude tarvitamise ja mahu üle, me jätkame nende toitude tarbimist isegi siis kui meil on nendega olnud halbu kogemusi ja meil on selge võimetus toitudest loobuda, isegi siis kui selleks on selge soov. Uuringu taga on intervjuud 504 inimesega, kes aitasi teadlastel oma hüpoteese kontrollida.

"Kuigi ülekaalulisuse põhjused on äärmiselt mitmetahulised, võib üheks potentsiaalseks lisafaktoriks olla see, et mõned toidud on võimelised tõmbama seda sõltuvuspäästikut, mis võib viia soovimatu ülesöömiseni," kirjutavad teadlased oma uuringus.

Uuringus paluti inimestel vastata küsimustele toitude osas, millega nad võiksid sõltuvussuhet näha. Lisaks näidati neile nende toitude pilte, et olla kindlad reaktsiooni õigsuses.

Ootuspäraselt, olid sõltuvusttekitavate toitude nimekirja eesotsas just need, mis on rikkad rasvast ning glükeemilisest laadumisest (võrrand, mis võtab arvesse toidu süsivesikuterikkuse korrutades selle kiirusega, millega need süsivesikud kehas suhkruks muunduvad). Uuring avastas ka, et toidud, milles oli kasutatud alkoholi olid suuremat sõltuvust tekitavad. Üldiselt on kõik sõltuvused seotud sellega, millise toidu või joogi peale aju reageerib ja toodab dopamiini ehk aju mõnuainet.

Trummipõrina saatel võib uuringutulemused võtta kokku ja nimetada, et kõige sõltuvustekitavam toit selle uuringu järgi oli pitsa, millele järgnes šokolaad ja friikartulid.