Sibulad võivad mõnikord nutma ajada veel selgi põhjusel, et nende koor on kõvasti kinni ja see tuleb lahti sõna otsese mõttes lible lible haaval. Ajab ju närvi? Niimoodi võid üht pisikest tüüpi koorida mitu minutit, enne kui see puhas on. Katsetasime järele ja leidsime ühe tõeliselt toimiva nipi, mis lahendab probleemi paugupealt.

Võta sibulal lahtine koor maha — see tuleb üldjuhul käte vahel kergelt küljest, ja alles jääb tihkelt sibulal küljes olev koor. Seejärel keeda vesi. Pane tõrksa koorega sibul kaussi ja vala vesi peale. Ja sinu silme all toimub ime. Sibula koor tuleb ise lahti.

Ei tasu aga ülemäära kohe pettuda, kui silmad imet ei tunnista. On sibulaid, mis on eriti kangekaelsed ja koor väga kõvasti kinni, sel juhul on see ka paksema koorega sibul. Siingi aitab sama nipp, keev vesi koorimata sibulale peale. Seejärel võta sibul veest välja ja koori ta puhtaks. Soe vesi teeb sibula koore pehmeks ja see eemaldub sealt juba väga kergesti ja sa ei pea enam liblehaaval jändama.

KingitusOma Maitse