Et hoidised ületalve säiliksid, on igal juhul tähtis kinni pidada steriliseerimise nõuetest ja kasutada uusi purgikaasi, klaaskaante puhul uusi tihendeid.
Kaanetades peavad nii purgid, hoidis kui ka kaaned olema kuumad, kaante sisepinda ja purgi äärt ei tohi katsuda paljaste kätega, kaanele ja purgi äärele ei tohi sattuda hoidist. Kaanetatud hoidised tuleb kiiresti toatemperatuurini jahutada ja asetada külma. Õhukindlalt suletud kaane keskel on jahtunult kerge lohk.

I Klaasist kaanega purgid, millel on kummist tihend
Eemalda kummist tihend ja steriliseeri purke 100-kraadises ahjus 30 minutit. Kummist tihend steriliseeri keevas vees, võta sealt tangidega välja ja pane tagasi kaanele kummikinnastega, mitte paljaste kätega. Või steriliseeri purke üleni vees — 10 minutit. Sel juhul ei peagi kaanelt tihendit eemaldama. Kalla kuuma steriliseeritud purgi sisse kuum hoidis ja vajuta tihendiga kaas kohe tihedalt kinni.

II Keeratavad ilma tihendita kaaned
Sellised on müügil suuremates toidukauplustes ja kodutarvete poodides. Steriliseeri kaasi 10 minutit keevas vees, tõsta tangidega välja ja aseta kohe kuivatamata kuumale, steriliseeritud, kuuma hoidist täis purgile. Keera tugevalt kinni.

III Ilma keermeta tihendiga plekk-kaaned
Spetsiaalset kaanetajat vajavad purgikaaned on müügil suuremates toidukauplustes ja kodutarvete poodides. Steriliseeri kaasi koos tihendiga 10 minutit keevas vees, tõsta tangidega välja ja aseta kohe kuivatamata kuumale, steriliseeritud, kuuma hoidist täis purgile. Keera kaanetaja abil tugevalt kinni. Seda peab tegema tundega, sest ülekeeramisel võib purgi katki keerata.

Oma Maitse