2. Kui oled pidev banaanide sööja, siis tasuks omale osta banaanipuu ehk selline riistapuu, mille külge saad kobara rippuma panna. Õhu käes rippuvad banaanid ei toetu niiviisi üksteise peale ega tekita raskusega teineteisele plekke, mis kiirendavad banaanide riknemist.

3. Banaane võid hoida ka kausis loomulikult, kuid siis aseta need kaussi selg allapoole (kumer pool allpool). Ka siis nõjatuvad banaanid väiksema raskusega üksteise peale ega tekita plekke.

4. PARIM NIPP! Mässi banaanikobara ots kilesse ja sa näed, et oled hakkama saanud imega — banaanid säilivad tõeliselt kaua värskena! Banaanid eritavad kobara otsa kauda etüleeni ja mida rohkem seda eritub, seda rohkem banaanid küpsevad. Kui pidurdad kilega selle protsessi, siis banaanid enam ei küpse.

5. Hoia toore(ma)id banaane toatemperatuuril. Banaanid on troopilised viljad ning armastavad soojust. Kui paned toored banaanid külmikusse, siis muudad nende maitset oluliselt. Alles siis, kui banaanid on küpsed, võid neid mõneks ajaks küpsemise pidurdamiseks panna külmikusse.

Kuidas hoida banaane siis, kui nad on juba küpsed?

Üks võimalus on nad kohe ära süüa, teha neist smuutisid, jäätist jms. Teine võimalus on nad panna külmkappi, seal nad säilivad veel veidi. On vaieldud selle üle, kas siis banaanid kobarast eraldada või mitte, kindlat teadmist ei ole, nii et võid eksperimenteerida.

Kindlasti aga võta banaanid kotist välja ja pane nad teiste, aga tooreste viljadega kokku, sest tekib vastastikkuse kasu printsiibil töötav protsess: toored viljad pidurdavad banaanide edasiküpsemist ja küpsed banaanid omakorda kiirendavad tooreste viljade valmissaamist.

Kui korraga süüakse ära ainult pool banaani ja teine pool jääb alles, siis suru banaani koor poolikule banaanile ümber ja mähi banaan kilesse. Kui banaani küljes on säilinud ka kobara ots, siis veendu, et seegi on kiles, nii säilib poolik banaan päris hästi vähemalt paar päeva ja sa ei pea muretsema.

Banaane on võimalik ka külmutada. Selleks koori banaanid ja lõika nad suuremateks viiludeks, aseta sügavkülma. Seal säilivad need vähemalt kuu, heal juhul isegi kolm kuud värskena. Külmutatud banaanitükid on hea materjal smuutidesse!

Hoia banaane otsese päikesevalguse käest. Olgugi et tegu on troopiliste viljadega, ei armasta nad lauspäikest. Tavaline toatemperatuur ja banaanile pähe lajatav päike küpsetavad banaanid kiirelt üle.

Kui banaan on üleküpsenud, pole hullu — saab sedagi tarbida. Neid saab ära kasutada muffinites, kookides, keeksides, pannkookides ja mujal.

Allikas: brooklynfarmgirl.com