Ahjus küpsetamiseks sobivad kõige paremini suuremad ja jahusemat sorti kartulid. Küpseta neid sea- või hanerasvas — kui neid pole, siis kasuta õli, mis talub suurt kuumust.

1. Koori kartulid ja lõika need suuremateks tükkideks. Keeda soolvees umbes viis minuti ja nõruta sõelal võimalikult kuivaks. Seejärel raputa sõela, kuni kartulid muutuvad pealt kohevaks. Hea sõel selliseks toiminguks on vana tüüpi kauss-sõel, nagu pildil, sest sellega saad paremini raputada kui pika sangaga sõelaga.

NÄDALANIPP | Kuidas saada ahjukartulitele krõbedat koorikut?
Foto: Pixabay

2. Pane õhuke kiht rasvainet küpsetusvormi põhja ja kuumuta eelkuumutatud ahjus temperatuuril 220 kraadi viis minutit. Kalla kartulid vormi ja sega läbi, kuni need on ühtlaselt kuuma rasvaga kaetud. Küpseta umbes tund aega, aeg-ajalt segades, et kartulid pruunistuksid ühtlaselt.

Oma Maitse