Pann on köögis asendamatu abimees ja üks või mitu korralikku panni toiduvalmistamiseks hädavajalik. Aeg-ajalt aga juhtub, et pann läheb kõveraks. Lisaks sellele, et taolise kõverikuga on halb süüa teha, on see ka ebaturvaline, sest pann liigub pliidiplaadil. Kõveraks kipuvad minema pigem õhukesed pannid ja eriti odavamasse klassi kuuluvad. Mis siis juhtub?

Pannid võivad kõveraks minna järsust temperatuurimuutusest. Asetades panni jooksva kuuma vee alla, on temperatuuride vahe väga suur. Pann võib pliidil kuumeneda ligikaudu 260 kraadini, kuum kraanivesi aga on keskmiselt 70–80 kraadi. Seega tuleks pannil lasta enne pesemist toatemperatuurini jahtuda. Lisaks soovitatakse mitte jätta panni tühjalt pliidile ning mitte asetada külma panni väga kuumale pliidile.
Peale deformeerumise võib ka pannikate kõrgetel temperatuuridel kaotada oma nakkumiskindlad omadused. Toiduvalmistamiseks piisab keskmisest kuumusest, sest alumiinium kuumeneb ühtlaselt.
Teadma pead, et ülekuumenemise tõttu kõveraks muutunud pann ei kuulu garantii alla. Samas tuleb panni deformeerumist ette eelkõige õhemast materjalist ja odavamast hinnaklassist toodete puhul. Paksema põhjaga pann peaks kindlasti parem valik olema.

KingitusOma Maitse