Eestile on kõige lähemad "tärnid" Helsinkis, kõigest 80 kilomeetri kaugusel Tallinnast. Vaata Michelini kaardirakenduselt need kohad järele. Rakenduse leiad SIIT!

Michelini tärnid on ihaldatuimad gastronoomiamaailma tunnustused, mida jagatakse salajastel testimistel kogutud informatsiooni järgi. Kõige enam on tärne Prantsusmaal, kust ka tärnisüsteem pärineb. Tärnide jagamine algas koos autokummide tootja Michelini tunnustatud maanteekaartide The Michelin Guide turuletulekuga eelmise sajandi alguses. Algselt juhtisid tärnid autoreisijate tähelepanu mõnele söögikohale, kuhu peaks kindlati minema. Ajapikku on tärnidest saanud täiesti lahutamatud kvaliteedimärgid.

Prantsuse rehvitootja Michelin'i maanteekaartide algne idee oli loomulikult müüa rohkem autokumme, kuid 1926. aastal anti maanteekaartidele lisandväärtust ühe-tärnilise restoranide hindamissüsteemiga. Kuna prantslased oma sügava kulinaariaaustusega olid toona ainus rahvus, kes toidu nimel oleks võtnud ette pikki sõite mööda riiki, laiendati 1936. aastaks restoranidele antavate tärnide süsteemi kolme tärnini.

Tärnidele anti ka selged tähendused, mis lihtsustatud keeles võiksid tähendada järgmist:

- Üks Michelini tärn tähistas kõikidest valikutest restorani, millesse tasub astuda sisse, kui ollakse söögikoha lähistel.
- Kaks Michelini tärni tähendasid, et lähipiirkonnas asudes tasuks kindlasti see restoran läbi maitsta.
- Kolm Michelini tärna aga andsid indikatsiooni, et kohe ja nüüd tuleks jätta kõik, mis teoksil ning sõita restoraniga tutvuma.