Enne, kui kalkunipraadi lahti lõikama asud, lase ahjust tulnud linnul 15-20 minutit seista, et lihamahlad rahuneksid. Lõikamiseks on sul vaja teravat nuga, lihatange, kahte lõikelauda, köögirätikut ja serveerimisalust.


1. Tõsta kalkun, selg allpool, lõikelauale köögirätiku peale. Sedasi ei liigu lind lahtilõikamise ajal paigast.

2. Eemalda harkluu, tehes V-kujulise lõike selle ümber. Harkluu eemaldamine teeb lahtilõikamise kergemaks, ehkki saab ka ilma.

3. Lõika rinnaku ja koiva vahel olev nahk läbi ja tõmba koiba tugevasti eemale. Sedasi tuleb nähtavale puusaliiges, kust tuleb samuti läbi lõigata, et koib kere küljest lahti saada.

4. Kintsu ja poolkoiva eemaldamist tee eraldi lõikelaual. Selleks lõika nendevaheline liiges läbi.

5. Lõika kintsu küljest lahti selle luu ja viiluta kintsuliha. Korda sama teise kintsuga. Poolkoibi serveeri tervena.

6. Seejärel asu rinnakut lahti lõikama, eemalda kõigepealt parempoolne rinnafilee. Katsu mitte edasi-tagasi saagida, vaid proovi pikkade ülevalt alla tõmmetega see ühes tükis eemaldada. Seejärel viiluta filee. Korda sama teise rinnafileega.

7. Eemalda tiivad. Selleks tuleb tiib kere küljest kergelt lahti murda ning lõigata läbi liiges, mis seda kere küljes kinni hoiab. Tiibu serveeri tervena.

Head isu!

KingitusOma Maitse