2. Tee võimalikult palju värskeid toite! Kuumalaine on küll jama värk, aga ära vaata mööda sellest, et praegu on valmis saanud mitmed juurikad ja marjad, millest annab kokku panna ägedaid toorsalateid, teha smuutisid jms.

3. Võimalusel tee söögid valmis hommikujaheduses. Planeeri oma aega nii, et sa lõunaleitsaku ajal ei peaks köögis olema.

4. Siit väärt nipp! Kui ka pead tõesti keetma ja küpsetama, siis haki koostisosad võimalikult väikesteks kuubikuteks, et need saaks küpsedes ruttu valmis. Sedasi vähendad pliidi ääres seismist tunduvalt.

5. Vii söögitegemine õue varjulisemasse kohta. Kuigi praegu pole väljas suuremat jahedam kui toas, väldid sa sedasi söögitegemisest tekkiva palavuse majja jäämist. Võta appi 4. nipp ja sa ei pea grilli taga ka pikalt vaeva nägema, lisaks kasuta grillil lihasid, mis valmivad kiiresti.

Kõige selle juures ära unusta ennast pidevalt veega turgutada, palavaga läheb seda omajagu. Pese söögitegemise ajal mitu korda jahedama veega käsi ja turguta ka nägu. Käi päeva jooksul jaheda duši all, hoia jalgu vees või niisket käterätikut käepärast. Kui oled julge, võid ka proovida 5-kraadises merevees ujuda, seda võimalust pakuvad praegu meile Põhja-Eesti rannad. Ja meenuta talve ja lund, see mõte ka "jahutab"!

Kuidas aga kokad ja restoranide teenindajad selles kuumuses vastu peavad?

Pärnus asuva Hedon Spa restoranide Akord ja Raimond peakokk Marko Lumera:

"Püüan meeskonnal tuju rõõmsa hoida ja tunnen ikka kogu aeg huvi, kuidas neil läheb. Püüan jälgida, et palju vett juuakse ja et nad puhata ka saaks. Eks sellisel kuumal perioodil kipuvad kokad ka tihedamini külmikutes käima, isegi kui sinna asja ja põhjust ei ole, siis midagi äkki ikka on vaja „ümber tõsta“. Restoranide Akord ja Raimond teenindav personal saab kenasti hakkama ja lisaks selle, et nad iseenda eest hoolt kannavad (joovad palju vett, teevad pause ja abistavad teineteist), püüavad nad ka klientidele meelde tuletada, et kokteili ja toidu kõrvale ka piisavalt vett joodaks.
Vaatamata kõigele on siiski heameel, et suvi on lõpuks pikalt kohal ja super lahe on see, et peale tööpäeva randa ujuma minekuks tuleb meil vaid 100 m kõndida. Parim võimalus tööpäeva lõpuks!"

Kallis lugeja, jaga ka oma nippe, kuidas sa praegu köögis süüa tehes end jahutad!