Unusta kartulivabad dieedid ja naudi omamaist supertoitu nii krõbedal kui ka kreemisel moel.
  1. Parimad krõbedad ahjukartulid saad, kui keedad 10 minutit neid kooritult soolaga maitsestatud vees, kurnad ja segad õliga. Vala ahjupannile ja küpseta 200-kraadises ahjus, kuni kartulid muutuvad kuldpruuniks. Sama võid teha ka kartulisektoritega.
  2. Eelmisel päeval järele jäänud keedukartulitest saad imelihtsa roa. Viiluta keedukartulid, kasta lahtiklopitud munasse ja seejärel jahusse. Prae pannil õlis mõlemalt poolt kuldseks.
  3. Eriti krõbedate grillkartulite jaoks lõika toored hoolikalt pestud koorega kartulid 1 cm paksusteks viiludeks, pintselda neid mõlemalt poolt sulavõiga ja maitsesta soola-pipraga. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit. Aeg-ajalt pööra viile ringi ja pintselda sulavõiga.
  4. Kartulist saab valmistada ka pitsat. Lao õhukesele pitsatainast põhjale kooritud ja paberõhukeseks viilutatud toored kartuliliistakud. Nirista peale soola, pipra ja hakitud küüslauguga maitsestatud õli, lisa punast sibulat ja mozzarella’t ning küpseta.
  5. Tavaline kartulipüree muutub tunduvalt põnevamaks, kui lisad lõppjärgus pudrule võis kuldseks praetud hakitud küüslauku ning miks mitte ka külmutatud ja sulatatud herneid, mis kergelt peenestatud.
  6. Harilikud koorega küpsetatud ahjukartulid saavad hoopis uue kuue, kui need keerata suitsupeekonisse ja küpsetada ahjus krõbedaks.
  7. Krõbedad kartulipannkoogid sünnivad jämedalt riivitud kartulist, munast, jahust ja hakitud sibulast-küüslaugust. Prae segu pannilabidaga lamedaks surudes pannil õlis mõlemalt poolt kuldseks.
  8. Kuulsad Hasselbacki kartulid valmivad tegelikult imelihtsalt. Lõika kooritud kartulitesse peaaegu põhjani sälgud, puista peale soola ja musta pipart ning pintselda üle sulavõiga. Raputa peale riivsaia-riivjuustusegu ning küpseta ahjus.
  9. Täidetud kartuleid saab valmistada koorega keedetud kartulitest. Lõika kartulitel pikisuunas “müts” ära, õõnesta teelusikaga sisu välja ning sega meelepärase täidisega — näiteks hakitud porru, suitsukana, majoneesi ja juustuga. Täida kartulid seguga ja küpseta ahjus kuldpruuniks.
  10. Kohevate kotlettide saamiseks lisa hakklihatainasse tavapärase saia asemel toorest riivitud kartulit.
PromoOma Maitse