Pätikohv oli populaarne eelkõige vene ajal, kuid on au sees siiani, sest selle kohvi tegemises on mõnusat lihtsust ja omamoodi nutikust ning need omadused, lisaks heale maitsele, hoiavadki seda kohvi elus. Pätikohvi olemasolus on turvalist teadmist, et kui ei viitsi "päris" kohvi tegema hakata, ei pea sa kohvist ilma jääma. Kuigi pätikohvi peetakse pigem unustatud kohvivalmistamise viisiks, on sajad baristad üle maailma tunnistanud, et eelistavad just kruusi sisse tehtud pätikohvi, sest see on ehe värk.

Samuti kasutatakse pätikohvi uue kohvisaagi või -sordi kvaliteedi testimiseks, sest just pätikohv toob kõige paremini välja nii maitseomadused kui ka maitse puudujäägid.

Kuidas valmistada? Imelihtne!

Pätikohv ehk puruvana saadakse siis, kui jämedama jahvatusega kohvipulber pannakse tassi ja sellele valatakse peale kuum vesi, lastakse joogil veidi tõmmata ja segatakse. Juuakse kohe. Kuna vesi puutub otseselt kohviga kokku, sobib jämedam jahvatus ehk presskannukohvi jämedus. Samuti tuleb arvestada, et mida kauem joomisega viivitada, seda rohkem kofeiini vedelikku satub.

PromoOma Maitse