Millega seda moosi võiks süüa?
Moosi võib süüa nii soolaste kui magusate roogadega. Lihaga, pardilihaga näiteks, juustuga, jäätisega, biskviidi vahel või röstsaiaga. Moos ise mekib magushapult.

Eve-Kati oma porgandimoosiga.

Kuidas tekivad uued retseptid?
Seda on küll raske kirjeldada. Toitu valmistades tuleb lihtsalt mingi mõte või idee ning siis katsetan ja proovin. Vahel on huvi pärast mõni maitseaine ostetud või kingitud, siis improviseerin ja nii sünnibki vahel mõni uus retsept.

Millised on teie toiduhitid, mida teile meeldib teha?
Oh, ma teen kõike! Soolaseid ja magusaid suupisteid ja küpsetisi.

Kui rääkida hoidistest.
Põhilised on ikkagi pesto, hummus, sibulamoos, porgandimoos, veinikaste. Neid moose valmistan sellepärast, et pakun neid koos cateringi teenusega suupistete ja toitude kõrvale.

Inimesed kutsuvad teid toitlustama. Kui sageli öeldakse teile ette, mida soovitakse, ja kui sageli antakse vabad käed ise pakkuda.
Nii ja naa, mõnel on konkreetsed soovid, mõni annab vabad käed. Vabad käed on mu lemmikteema. Püsikliendid juba teavad meie taset ja ütlevad näiteks, et nii palju inimesi on ja palun kokkulepitud summa eest suupisteid. Nad ei loe ette, et täidetud munad ja lavaširullid, vaid lasevad ennast üllatada. See on tore, et proovitakse ka midagi erilisemat ja teistmoodi.

Te teete ka toidukoolitusi ja õpitubasid. Mida teilt kõige rohkem küsitakse?
Kõige rohkem toidukoolitusi olen teinud Tallinnas Seikluskohvikus (www.seikluskohvik.ee). Kõige rohkem küsitakse võileivatortide, tortide, leibade kohta. Igasugused huvitavad desserdid pakuvad huvi, teistmoodi suupisted, gluteenivabad desserdid ja tordid. Toortatar on imehea GV-toode. Populaarne on ka veganluse teema. Teeme vegantorte, kus me ei kasuta muna ja piimatooteid.

Üks teie valdkondi on ka elamustoitlustus. Kuidas te selle lihtsalt lahti seletaksite? Näiteks kui katta laud keset järve ja sinna saab paadiga, kas see on ka elamustoitlustus?
No teile võib see olla elamus. Elamustoitlustus on üks osa peost, õpitoa vormis, kus valmistatakse koos kokaga peoroogi. Elamus tekib üheskoos toidu valmistamisest, mitte seiklusest. Üks pidu oli selline kus me lastega koos tegime kilutrühvelid ja tikuvõileibu. Lapsed olid vaimustuses. 100 inimesega üritusel pakkusid lapsed omavalmiststud ampse. Sageli tellitakse meid suvepäevadele, firmaüritustele või laste sünnipäevadele, kus siis ühise kokkamise tulemusel valmivad kokkulepitud hõrgutised.

Kas teil on mingi plaan ka, et minna järgmisel aastal mingi uue asjaga või see lihtsalt mingil hetkel peas ise tekib?
Oi, neid plaane ma küll ei pea, need asjad tulevad eksprompt ja äkki. Nagu loojal sünnivad laulud.

Te võitsite Leiburi korraldatud konkursi Leiburi Leivategu 2014 oma koduse seemneleivaga Kõhu pai ja Leibur hakkas seda tootma. Kuidas sel leival läheb?
Jaa, kolm-neli aastat toodeti Eve-Kati seemneleiba. Praegu seda ei toodeta. Selle leivaga oli niisugune huvitav lugu, et inimesed laadal ütlesid, et neile ei meeldi suured puuviljatükid leiva sees. Et leib on nagu nende jaoks ära solgitud ja midagi magusat jääb hamba alla. Siis tekkis idee, et purustan kuivatatud puuviljad blenderiga püreeks ja segan leivataignasse. Leiva maitse muutus, leib läks tumedamaks ja suhkrusisaldus väiksemaks. Andsin maitsta lastele, kolleegidele ja kõik kiitsid selle fantastiliselt maitsvaks. Ka laadal kiideti leiba ja nii see läks.

Eve-Kati porgandimoosi retsepti saab vaadata SIIT:

Kui ka sinul on mõni tore moosilugu või -retsept, mida teistega jagada, kirjuta sellest

Jaga
Kommentaarid