“Kuna Tallegg kasvatab oma broilerid Eestis, siis nüüd näeb tarbija Talleggi värske broileriliha tootepakendilt täpselt, millisest Eestimaa farmist on ostetud lihatükk pärit. Astusime sammukese veelgi kaugemale, kuna lisaks sellele, et Talleggi broilerid kasvavad Eestis, saame tuua välja ka farmi, kus broiler on kasvanud ja seda kõikidel Talleggi värske liha pakenditel,” lisas Lõoke. Farmi nimi toodi tootepakendil etiketil paremini esile spetsiaalse punase kastikesega, kuhu vastav tekst paigutati.

Talleggi värske broileriliha on pärit Eestimaa farmidest ning kogu tootmisahel on kontrollitud igas etapis tibust broileri kasvamiseni.

Teravili linnusööda jaoks on samuti pärit Eesti farmeritelt ning sööt valmistatakse Talleggi enda söödatehases. Tarbija võib kindel olla, et lindude menüüst puuduvad antibiootikumid ja kasvustimulaatoritena kasutatavad ained, sest Euroopa Liidus kehtiva seadusandluse järgi on nende kasutamine looma- ja linnukasvatuses keelatud,” rõhutas Triin Lõoke.

Kokku opereerib Tallegg Eestis 11 farmiga – nelja sugulinnufarmi, ühe haudejaama, ning kuue broilerifarmiga. Tõulinnud ehk sugunoorlinnud kasvatatakse üles Saha noorsugulinnufarmides. 25-nädalased munemisküpsed kanad siirduvad nelja sugulinnufarmi, mis paiknevad üle Eesti. Sugulinnufarmides munetud munad jõuavad Loole, kus asub Talleggi haudejaam ning kus kooruvad 21 päeva jooksul munast tibud. Loo haudejaamast liiguvad tibud edasi Talleggi kuude broilerifarmi, mis asuvad valdavalt Tallinna lähiümbruses. Söögilauale jõuab kanaliha just nendest kanalatest. Väikesest tibust kasvab tugev broiler keskmiselt 39 päevaga.