Oma esimesed jõuluvorstid tegi Koit Kuusk juba väikse poisina, muidugi koos vanematega. Siis tehti kõik ise. Verivorsti poest osta pole Koidule seniajani pähe tulnudki.

„Eks see ole ka põlvkondade järjepidevuse asi. Kui aus olla, oli üks minu esivanematest Konstantin Pätsi kokk, nii et söögitegemine on meil suguvõsas sees. Mu vanatädid tegid väga hästi süüa ja kõik peres teevad, mehed ka,” ütleb Koit Kuusk.

Tema elutoa seinu katab üle 60 eri grillimis- ja vorstitegemisvõistlustelt saadud medali. Eduka võistlustel osalemisega on ta grilliringkondades omandanud Vorstikunni hüüdnime ja teist Vorstikunni Eestis ei ole.

Kui nende jõulude tellimused tehtud saavad, peaks Koidu sõnul täituma tema elus uus teetähis: kokku saab topitud 19 kilomeetrit vorsti, mida kaalu poolest võiks olla ligi 15 tonni. Mõni päev tagasi valmis Vihula mõisa tellimusel laar tanguvorste seente ja singiga, täna valmistab Koit oma isa eelseisvaks sünnipäevaks kõige traditsioonilisemat verivorsti. Käime seda tema enda Haljala kodus vaatamas.

Oma Maitse