Õiged lihavalmistamise nipid: Kuidas saada grillilt ideaalne liha?
Kõige paremini sobib grillida muredat liha, näiteks rümba keskosa liha. Liha tuleb maitsvam, kui soojendad selle esmalt toatemperatuurile. Lase lihal 20 minutit seista, enne kui hakkad seda toiduks valmistama, nii saab see kiiremini valmis ja kaotab vähem vedelikku. Lisaks muutub siis liha grillrestil kenasti triibuliseks.
Kui liha kuumeneb, tõmbub see kokku ja kaotab vedelikku. Kui sisetemperatuur tõuseb liiga kõrgele, muutub liha kuivaks. Sisetemperatuur on niisiis õnnestumise võti ja küpsetustermomeeter sinu parim abiline. Digitaalse termomeetri puudumisel võid liha valmidust hinnata ka seda sõrmega vajutades: kui liha on toores, on see umbes sama pehme kui su põsk, poolenisti küpsena nagu ninaots ja läbiküpsenuna nagu laup.
Hästi grillitud toidu pind ei ole kõrbenud, seepärast pööra liha grillimisel aeg-ajalt. Mahlase tulemuse saamiseks lase valminud lihal mõni minut seista, enne kui selle lahti lõikad, nii jäävad mahlad sisse. Ära paki liha fooliumi, sest siis küpsemine jätkub.
Täpsemalt vaata, millist liha õhtuks lauale panna Rimi lihaveebist.