Ahjus küpsenud terve kana on paljudel üks lemmikutest! Mis on aga need soovitused ja nipid, millega saab lõpptulemusena ahjukana kõige maitsvam?
  1. Maitsesta korralikult! Ahjukana maitsesta lahke käega, hõõrudes maitseaineid nii kana peale, naha alla kui ka kana sisse, vahendab Linnuliha.ee.
  2. Nagu eelmises punktis mainitud – siis maitsesta kindlasti kanaliha ka naha alt. Selleks tõmba nahk ettevaatlikult lihast eemale ning maitsesta. Lisa naha alla ka pisut rasvainet!
  3. Vähem on parem! Ära kuhja kana erinevate tugevate maitseainetega üle, nii on lõpptulemusena ahjuroog maitsetest ülepaisutatud! Pigem jälgi selgelt joont ning lase särada kindlatel maitseainetel!
  4. Tervelt ahjukana küpsetades on soovitav seda küpsetada kanarind allpool. Ahjuvormis olevatest vedelikest tulev aur aitab säilitada kanarinnafilee mahlakust!
  5. Lisa ahjukana valmistamisel vormi põhja erinevaid tükkideks lõigatud köögivilju, mille peale aseta kana. Tänu köögiviljadele küpseb ka alt ilusti kana ära ning ei jää tänu vormis olevale vedelikule lögane.
  6. Kuldpruuni ahjukana saamiseks ära unusta lisada kanale rasva (sulatatud võid või oliiviõli). Kalla kana rasvainega üle vahetult enne ahjupanekut. Koguseliselt piisab 4-5 sl rasvainest.
  7. Soovitav on esmalt ahjukana küpsetada 10 minutit kõrgemal kuumusel (ca 225-250kraadi), et nahk saaks esmalt endale kooriku ümber.Seejärel alanda kuumust ning küpseta tavapäraselt!
  8. Peale küpsetamist lase ahjukanal puhata ning maitseid koguda umbes 10-15 minutit. Selle ajaga kinnituvad lihamahlad ilusti küpsetatud kanarooga.
Oma Maitse