Maitsestamine on üsna selge tulem, kuna tegemist on soolaga. Kuna sool imab endasse vedelikke ning muutub küpsetamisel kõvaks kooreks on valmiv toit mahlane, pehme ning mis kõige olulisem, tänu kooriku alla kinni jäänud niiskusele ka ühlaselt küpsenud.

Laias laastus jaguneb soolaga küpsetav gastronoomne maailm kaheks ehk siis nendeks, kes küpsetavad soolaga nii, et toit kaetakse vaid soola ja väikese vee segust koosneva kattega ja nendeks, kes segavad soolakoorikuks kokku munavalged ja soola.

Neis kahes variandis on mõlemas tõde ning mõlemal on oma kasutusmeetodid. Peamine erinevus on see, et munavalgega soola saab paremini voolida ning küpsetada temaga kergemaid ja lagunevamaid toite - juurviljad, osad kalad ja väiksemad linnud, kuna kõvana hoiab see segu tugevamalt oma vormi. Lihtsalt soolaga on ideaalne küpsetada aga liha, linde ja suuremaid kalu.

Üldine arusaam kokkade ja blogijate puhul on see, et olgugi, et ka juurviljad valmivad soolakooriku all hästi, ei anna selline küpsetamine juurikatele sellist kvaliteedihüpet nagu kalale, lihale või lindudele. Ehk siis soolaga küpsetamine on absoluutselt mõistlik, isegi vajalik lihade puhul ning mõttetu aga juuviljade ja muu mittelihalise puhul.