Maheliha versus tavaliha
Kvaliteetne liha ei ole ainult väljanägemiselt ilus ja pehme ning lõhna ja värvuse poolest meeldiv, vaid sisaldab ka kasulikke ühendeid ning on vaba põllumajanduslike kemikaalide jääkidest.
Mahelihas on rohkem lihasesisest rasva ning sellel on parem rasvhappeline koostis – enam on küllastumata oomega-3-rasvhappeid ning vähem küllastunud rasvhappeid.Lihasesisene rasv annab lihale mahlakuse ja parema maitse, kasulikud oomega-3-rasvhapped mõjuvad soodsalt närvisüsteemile ning vähendavad diabeedi- ja südame-veresoonkonnahaiguste ohtu.
Toitumissoovituste kohaselt peetakse tähtsaks oomega-6- ja oomega-3-rasvhapete proportsiooni toidus, nende suhe peaks oleks vahemikus 1 : 1 – 4 : 1. On leitud, et maheveiselihas on see suhtarv väiksem kui tavalihas ja jääb enamasti optimaalsesse vahemikku. Tavalihas võib oomega-6-rasvhappeid olla isegi üle üheksa korra enam kui maheveiselihas.