Terve ahjukana „liblikaks lõikamine” tähendab tegelikult lamedat kana, mille küpsetamine on oluliselt kiirem kui traditsioonilise terve linnu küpsetamine. Samuti küpseb kana ilusti ühtlaselt läbi, kuna omandab ahjus kuumust võrdsemalt, vahendab Linnuliha.ee.

Kuidas aga kana lamedaks lõigata? Alljärgnevalt pildiõpetus, kuidas kana õigesti lõigata:

1. Aseta kana lõikalauale seljapool üleval

2. Lõika köögikääride abil ühelt poolt pikki selgroogu.

3. Lõika ka teiselt poolt selgroogu, et see kana külljest eemalduks.

4. Suru kana lõikekohast laiali (Järgnevalt hakkad eemaldama rinnaluud, mille äravõtmine ei ole tegelikult kohustus. Seepärast, kui seda eemaldada ei soovi, sii jätka punktist 6)

5. Eemalda nüüd noa või kääride abil rinnaluu. Aita pisut ka kätega kaasa, et see hõlpsamini eemalduks!

6. Pööra nüüd kana ümber, suru pisut lamedamaks ning alusta maitsestamisega!

Oma Maitse