Virumaalt pärit lihameistrite meespere on erinevaid retsepte ja liha valmistamise viise timmitud juba kolm põlve järjest. Nüüd avasid mehed Tallinnas lihapoe Matsimoka Butchery.

Matsimoka Butchery letilt leiab traditsioonilisel meetodil kodumaisest lihast valmistatud tooteid, aga ka põnevaid uusi maitseid. Näiteks valmib spetsiaalses fermenteerimiskambris Eesti esimene päris salaami, mille valmistamist käis lihameister Sten Inno õppimas Itaalias.

“Sellist salaamit pole Eestis kindlasti varem tehtud, kus traditsioonilises Itaalia retseptis asendatakse komponendid kohaliku sealiha ja küüslauguga ning lastakse sel siis veel kuu aega valmida,” rääkis Inno.

Lihapoe põhilisteks hitt-toodeteks on aga ikka põlvest-põlve pärandatud retseptide järgi tehtud lihad ja vorstid.

"Kõige olulisemad lihasuitsutamisnipid olengi saanud hoopis vanaisalt,” mainib Inno.

Matsimoka toodetega lihapood avati Solarise Keskuse 0-korrusel.

KingitusOma Maitse