Igal aastal tuleb juurde uusi ja põnevaid maitseid, kuid eestlaste vaieldamatu jaanipäeva lemmik on ikka klassikaline sašlõkk. Selle vastu tõesti ei saa, inimesed armastavad traditsioone ja klassikaline sašlõkk on ka meie hitt-toode. Järjest popimaks on muutumas aga ka ribid ja kui keegi kohe üldse ei oska valikut teha, siis soovitame valida klassikalise kaelakarbonaadi, see on 100% kindla peale minek. Lihtne valmistada ja väga maitsev.

Kuna inimene üldiselt ostab ikka silmadega, siis toome siinkohal välja mõned nipid, kuidas liha valida ja kuidas olla kindel, et tegemist on ikka värske tootega:

  • Sealiha puhul tunned värske liha ära selle järgi, et liha on prink ja roosa, valge peki ja luuga. Liha peaks tunduma niiske, aga mitte limane. Kui sealiha läheb pahaks, muutub see pruuniks või ka rohekaks.
  • Veiselihalõigud ja - tükid peaks olema tumepunased, heleda valge rasva ja kondiga. Lahtilõigutuna muutub veiseliha õhu käes hallikaspruuniks ja ka luu kaotab selge valge värvuse.
  • Toores nahata linnuliha peaks olema roosakas ja tunduma niiske. Kana naha värvus võib varieeruda valgest helekollaseni, kuid see peaks olema ühtlane ja ilma plekkideta. Kananahal võib mõnikord olla mõni sulg, kuid need saab näpitsatega kergesti välja tõmmata.
  • Lambaliha värvus võib olla väga erinev - roosakast tumepunaseni. Mida noorem on lammas, seda heledam on liha värv. Väldi lambarasva, mis hakkab tõmbuma kollaseks.

LOE LISAKS: