• Enne grillima asumist on soovitav liha hoida veidi aega soojas, vältimaks kiiret temperatuuri muutumist.
  • Grillima pandud liha ei tohi olla liiga märg, nii hakkab see pruunistamise ajal hakkab hoopis hauduma.
  • Grillimisel peavad söed olema saavutanud piisava kuumuse. Grilli hõõguvate, mitte põlevate süte kohal!
  • Ära kasuta süütevedelikku süütamise abilisena. Selle võib asendada näiteks toiduõliga, millega ideaalselt “tuld käivitada”.
  • Kõik pikemat küpsetust vajavad tooted grilli äärtes, kiiresti valmivad ja õhukesed aga keskel.
  • Hoia sütel silm peal (liha grillimise ajal), et need leegiga põlema ei hakkaks.
  • Grillimise ajal pintselda lihasid aeg-ajalt (ca 2-4 korda küpsemise ajal) grillmarinaadi või veega.
  • Ära keera liha kunagi kahvli ega muude terariistadega. Nii võid liha lõhkuda , mille tagajärjel väljuvad lihast mahlad.

Loomulikult on igal erineval lihal omad tingimused, kuidas neid paremini grillida. Siiski võtsime kokku põhilised üldprintsiibid, mida jälgides tuleb tulemus kindlasti parem, vahendab Linnuliha.ee.

Head grillimist!