Koostisained

 Täiuslik fish'n'chips väärtustab head kala ja mõnusalt krõbedaid kartuleid
 Valge kala fileed
 Kartuleid
 Päevalilleõli
 Õlletaigent
 Jahu
 Meresoola
 Suhkurt
 Musta pipart
 Allikavett
Brittide kõige kuulsam gastronoomne lisand maailma toidukultuuri on loomulikult nende kuulus Fish'n'Chips ehk kala ja kartulid, mis said üle kogu saare kuulsaks 19. sajandi teisel poolel, kui ootamatult sattusid kokku tööstusliku kalapüügi algus ning väljaarenenud raudteevõrk üle Inglismaa.

Teisisõnu sai selle ajal algust suurema mahuline kalapüüdmine, mis viis kala hinnad alla ning lai raudteevõrk lubas selle kala kiirelt üle kogu saareriigi toimetada. Olgugi, et vedelas taignas friteeritud kala retsept pärineb tegelikult 16. sajandi juudiköögist, mille tõid Inglismaale juutidest põgenikud Portugalist ja Hispaaniast, tegid just britid sellest toidust oma tänavaroa.

Kala ja kartulid ehk fish'n'chips on õigesti valmistades ja värsket toorainet kasutades äärmiselt maitsev roog õlle kõrvale või niisama lõuna- või õhtusöögiks. Kala peab olema äärmiselt värske, tainas valmistatud kas karboniseeritud õlle või mulliveega ning kartulid krõbepruunid.

Vaata videost, kuidas ChefSteps'i kokad seda maailmakuulsat toitu valmistavad:

Valmistamine
  • Sega kokku vesi, suhkur ja sool. 
  • Lõik sentimeetri paksusteks viiludeks kalafilee ja maitsesta soolamarinaadis seitse minutit. Kuivata kala.
  • Sega kokku õlletaigen, pane valmis jahu. Kuumuta pajas õli.
  • Riputa kalale pipart ja paneeri seejärel jahus ning õlletaignas. Valmista fritüüris, õlis.
  • Lõika kartulid viiludeks, maitsesta ja valmista fritüüris.
  • Serveeri kala ja kartulid.
  • Headi isu!
PromoOma Maitse