"Kunagi enam kui 15 aastat tagasi Pühajärel peetud "Kuldkala" kalapüügivõistluse lisana sündinud kalagrillimise üritus on nüüd toodud Põhja-Eestisse ning tegemist on siis aasta esimese üritusega, kus kohalikud grillimeeskonnad saavad uuesti kokku," selgitab Kiis.

Reeglid olid võistlusel lihtsad - terve kala tuli elusal tulel küpsetada ning vähene suitsusus võttis hindeid alla. Kogu võistlus toimub maailmas kuldstandardiks oleva Kansas City BBQ Society grillireeglite järgi, kus entrid ehk toitude võistlusse andmised on iga 30 minuti järel. Küpsekala 2017 võistlusel oli igam meeskonnal vaja valmistada eelroog, pearoog ja supp - ehk ära tuli kasutada terve kala, ninast sabauimeni.

"Registreeris end üritusele 10 võistkonda, võistlusel osales kaheks juba Eestis omale nime loonud võistkonda. Pooled on neist ütleme nii, et elukutselised ja pooled on amatöörid, kuid kõik võistkonnad olid varem võistelnud. Võistkonnad said tooraine kätte laupäeva hommikul, tegime asja huvitavaks ja lasime lisandid igal meeskonnal ise valida. Samas oleme juba mõelnud, et järgmisel aastal võiksime panna ka lisandile teatavad piirid. Näiteks, et võib kasutada vaid Peipsi sibulat," mainib Kiis.

12 liikmelisse kalavõistluse žüriisse kuulunud Laulasmaa SPA ja restorani Wicca peakokk Angelia Udeküll ütles pärast kõikide võistlustööde maitsmist, et tase oli ülltavalt kõrge ja ühtlane ning kõik kalaroad olid äärmiselt hästi välja kukkunud.

"Olgugi, et mina ise eelistan alati kasutada valget kala oma toitude tegemisel, oligi põnev maitsta forellist ja lõhest valmistatud BBQ roogi, oli üllatusi," mainib Udeküll. Peakoka hinnangul olid maitsed enamustel saadud väga kenasti terve taldriku ülatuses paika ning oli ka paar üllatavat kooslust, mis sobisid.

Küpsekala 2017 osalejate tulemused pearoa järgi:

  1. Amps BBQ Team
  2. No Name BBQ Team
  3. Smoked Pioneers BBQ Team
  4. UQ BBQ&Grill
  5. Mr Jakob
  6. Faeton
  7. BBQ Symphony
  8. Transmark