25 tk

5 pikka graavilõheviilu
1 küps avokaado
Poole värskelt pressitud sidruni mahl
1 šalottsibul
3 spl toorjuustu
soola

Poolita avokaado, eemalda seeme ja kraabi sisu lusikaga kaussi. Suru avokaado kahvliga ühtlaseks massiks.Pigista kohe peale sidrunimahl ja sega läbi. Lisa peeneks hakitud sibul, toorjuust ja sool ning sega ühtlaseks. Maitse ja vajadusel lisa veel sidrunimahla või soola.

Võta graavilõheviil, aseta selle ühte otsa 1 tl avokaadokreemi ja rulli viil veidi diagonaalis rulli, nii et lõpus saaksid suupiste põhja katta lõhega.

1 pk keskmise suurusega šampinjone
kitsejuustu
maitsestamiseks teralist sinepit ja pipart
näpuotsatäis maitserohelist
sojakastet

Puhasta šampinjonid väikse harjaga. Eemalda šampinjonide jalad nii, et seen jääks seest õõnsaks. Aseta seened ükshaaval ahjupannile, täida sobiva suuruse juustuga ning küpseta ahjus 220 kraadi juures, kuni juust on sulanud. Umbes 15 minutit. Maitsesta pipra ja sinepiga. Kaunista maitserohelisega. Serveeri ahjusoojalt koos sojakastmega.

1 kollane melon
proscuitto crudo't või muud toorsinki

Koori melon ja lõika pikkupidi seibideks. Keera sinna ümber õhukesed prosciutto crudo viilud.

15 tk

hakitud punast sibulat
450 g hakitud kalkuni rinnaliha
1 spl Dijoni teralist sinepit
2 sl maisitärklist
Neutraalse maitsega õli friteerimiseks
2 munakollast
70 g pankot või tavalist riivsaia

Haki sibul hästi peeneks ja prae kuldseks. Seejärel jahuta. Järgmisena sega omavahel ühtlaseks massiks hakitud rinnaliha, sinep, maisitärklis, munakollased, praetud sibul ning maitsesta soolaga.
Purusta panko hästi peeneks. Seda võib teha näiteks blendris.
Vormi hakkliha massist keskmise suurusega pallid ja paneeri neid panko sees ning aseta need kõrvale seniks, kuni hakkad friteerima. Lihapallide konsistents on üsna pehme, mis annab väga mahlase tulemuse. Kuumuta õli 170 kraadini ning friteeri lihapallid kuldseks.

1 suvikõrvits
tomatit
soola-pipart
punt värsket rukolat
juustu
oliiviõli

Pese tomatid ja suvikõrvits. Lõika neist õhukesed viilud, laota lõikelauale laiali, maitsesta soola ja pipraga ning nirista peale oliivõli. Lõika juust sama õhukesteks viiludeks nagu tomat ja suvikõrvits.
Lao suvikõrvits, tomat, juust ja rukolalehed üksteise peale ritta nii, et viimasele kihile jääks ainult juust.
Kinnita tornid keskelt puidust grilltikuga ja küpset ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit.
Serveeri külma jogurtikastmega.