Koostisained

  • 6 portsjonit
 RETSEPT
1.5 kgLambaliha kints
5 tkKüüslauguküüs
 Petersell, tüümian, rosmariin
3 tkPeekoni viil
4 tkPäikesekuivatatud tomat
6 splOliiviõli
1 splSinep
 Roosa gurmeesool
8 tkPorgand
4 tkVäike naeris
8 tkVäike kartul
 Must pipar
60 mlValge vein
60 mlLiköör Vana Tallinn
Valmistamine
  1. Eemalda kintsult ülemine kondiosa. Haki ürdid ja riivi 2 küüslauguküünt peene riiviga. Sega 4 sl oliiviõli, sinep, pipar ning sool. Hõõru kints marinaadiga.
  2. Tükelda peekoniviilud ja päikesekuivatatud tomatid, haki 3 küüslauguküünt ning veel peterselli. Pista täidis kintsu sisse, kust eemaldasid kondi, ja seo kööginööriga kokku. Jäta kints üleöö maitsestuma.
  3. Puhasta ja lõika porgandid ja naerid sobivateks tükkideks. Kui sul on väikesed ja mitte väga paksu koorega kartulid, siis pese need hästi puhtaks ja küpseta tervelt koos koorega. Muul juhul koori ja tükelda. Tõsta ahjupotti ettevalmistatud köögiviljad, raputa üle soola ja hakitud rosmariiniga, nirista peale oliiviõli ning sega kõik kergelt läbi.
  4. Pruunista tallekints suurel pannil või ahjunõus, vala pannile valge vein ja Vana Tallinn ning kuumuta veel mõni minut. Tõsta köögiviljadele pruunistatud kints ja praeleem, sule ahjupott kaane või fooliumiga ning tõsta ahju küpsema. Eriti mõnus on seda teha puupliidi praeahjus.
  5. Küpseta 180 kraadi käes 1,5–2 tundi, kuni liha on pehme. Vajadusel kasta vahepeal praeleemega või lisa natuke vett.
PromoOma Maitse