Koostisained

     RETSEPT
    2 tkVasikajalg (koot)
    1 kimpRohelised ürdid, nt petersell, tüümian, rosmariin
    3 tkPorgand
    2 tkSellerivars
    1 tkPastinaak
    1 tkSibul
    1 tkLihapuljongikuubik (mahepoe)
     Sool
    200 mlMuskaatvein
    1 tkVeisekeel
    Vanasti keedeti ikka pidupäevadeks sülti. Kui soovid, et näiteks jõulude ajal sült kenasti välja tuleks, oleks hea üks laar varem valmis teha ja vaadata, kas õnnestus. See imeliselt läbi kumav särav roog on efektne ja isuäratav. Seekord pakume sülti teha vasikajalgadest ja loomakeelest.
    Valmistamine
    1. Lase lihunikul vasikajalad väiksemateks tükkideks lüüa, et need kodus potti mahuksid. Aseta keel ja jalad suurde potti. Kalla vesi peale nii, et kogu süldimaterjal oleks peaaegu kaetud. Lase vaiksel tulel koos maitseainete ja juurviljadega keema tõusta. Koori vaht. Viska sisse ka puljongikuubik. Maitsesta vajadusel veel soolaga.
    2. Keetmine võtab aega umbes 3 tundi — nii kaua, kui liha tuleb kondi küljest lahti. Juurviljad saavad varem valmis, võta need keedusest välja ja pane ootele. Tõsta lõpuks ka valminud liha välja.
    3. Keeda vedelikku veel, kuni see keeb umbes poole võrra kokku. Lisa puljongile 200 ml muskaatveini ning keeda veel veidi, kuni alkohol on aurustunud.
    4. Lõika samal ajal liha luudelt ning haki nii keel kui ka liha tükkideks. Tükelda ka porgandid, seller ja pastinaak. Aseta hakitu lusika abil vormi ning suru üsna tihkelt kokku. Kalla peale vedelik nii, et liha oleks kaetud.
    5. Jahuta. Hoia üleöö külmikus. Serveeri külmalt. Ülejäänud puljongist saad hea kastme või puljongipõhja.
    KingitusOma Maitse