Koostisained

     RETSEPT
    3 splHea oliiviõli
    0.75 tlSool
     Kaneel
    1.5 splPalsamiäädikas
    1 tlMesi või pruun suhkur
     Tüümian või pune
     Kõrvits
    Mee ja kaneeliga ahjukõrvitsad sobivad hästi soolase juurde lisandiks. Päris omaette roa saab, kui kõrvitsaviile ahjus koos küüslaugu, salvei ja peekoniga küpsetada ning riivitud parmesani peale raputada. Kui aga ahjukõrvitsale marinaad peale teha, on laual lahe lisand eel- ja põhiroa juurde.
    Valmistamine
    1. Lõika kõrvitsast umbes 1 cm paksused viilakad. Määri pealt oliiviõliga ning raputa üle vähese soolaga. Maitsesta kaneeliga.
    2. Aseta kõrvitsaviilud 180-kraadisesse eelsoojendatud ahju ning küpseta 15–20 minutit. Kalla äädikas, mesi ja ürdid väikesesse kinnikeeratavasse purki ja raputa segamini.
    3. Aseta kõrvitsaviilud kaussi ning kalla marinaad peale. Vaata, et kõik viilud oleksid kastmega koos. Hoia külmikus vähemalt üleöö, ent säilib külmas ka nädala jagu.
    KingitusOma Maitse