Koostisained

  • 4 portsjonit
 RETSEPT
1 tkKana
100 mlKreeka pähklid
2 splMesi
200 gKitsejuust
2 splVärske salvei
2 tlVärske rosmariin
2 splOliiviõli
1 tkKüüslauguküüs
3 tkHapukas õun
2 splVõi
1 kgPunased viinamarjad
500 mlNaturaalne õunasiider
 Sool
 Must pipar
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane väike kastrul pliidile ja karamellista seal Kreeka pähklid koos meega – selleks kulub u 5 minutit. Jahuta ning haki pähklid. Sega väikeses kausis kitsejuust, hakitud Kreeka pähklid, rosmariin ja salvei.
  2. Kuivata kana köögipaberiga ning maitsesta seest ja väljast soola-pipraga. Lõika õunad sektoriteks ning topi kanakõhtu, torka sinna ka üks küüslauguküüs. Lükka rinnafillee ja naha vahele sõrmedega ettevaatlikult tühimik ning topi mõlema rinnafilee pealne täis kitsejuustusegu – suru mass nii kaugele, kui saad. Olenevalt kana suurusest ei pruugi kogu kitsejuust sinna ära mahtuda. Piserda kanale peale oliiviõli ning soola ja pipart. Seo kanajalad kinni kööginööriga. Pane viinamarjad ja ülejäänud õunad kana kõrvale pannile, piserda üle oliiviõliga ning soola-pipraga ning lisa paar salveilehte. Kui kitsejuustu jäi üle, siis sobib ka see viinamarjadele peale pudistamiseks.
  3. Rösti kana 1 tund ja 15 minutit. Pane siider kastrulisse ja keeda poole võrra alla. Poole küpsemise ajal määri kana poole siidriga ning 5 minutit enne küpsetamise lõppu määri ülejäänud poole siidriga. Enne serveerimist jäta kana 10–20 minutiks fooliumi alla puhkama ning lõika alles siis lahti.
PromoOma Maitse