Koostisained

  • 2t 0min
  • 4 portsjonit
  • Küpsetised
 RETSEPT
1.2 kgKamaraga seapraetükk
1 splSool
1 splÕli
2-3 tkSibul
1 tkSidrun (väike)
 Mesi või
1 splVahtrasiirup
 Salvei või
1 splTüümian (hakitud)
 Valge vein või
0.5 dlSiider
Sibulad ja sidrunid pehmendamas liha.
Valmistamine
  1. Tee seaprae kamarasse terava noa või žiletiga sisselõiked. Maitsesta liha soolaga, määri õliga ning aseta ahjuvormi. Küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit. Alanda kuumus 120 kraadini ja küpseta 2 tundi. Kui ümbritsed vormi spetsiaalse küpsetuskotiga, küpseb liha kiiremini ja jääb veelgi mahlasem. 
  2. Eemalda liha vormist ning vala leem pannile. Lisa sibula- ja sidrunisektorid ning mesi ja keeda tugeval kuumusel, kuni viljade pind on kergelt karamellistunud. Vala pannitäis ahjuvormi ning aseta sellele liha. 
  3. Pane pann tulele tagasi ning lisa ürdid ning mõne aja pärast vein. Kuumuta segades keemiseni ja vala siis lihale. Küpseta veel ligi 1 tund. Kui liha on pehme, võta see vormist ning mähi vähemalt 15 minutiks fooliumisse. 
  4. Serveeri lihalõike mõne sobiva köögiviljalisandi ja küpsetusleemega.

SOOVITUS KASTME VALMISTAMISEKS: Nõruta või püreesta küpsetusleem, millest on eemaldatud sidrunisektorid, keeda sobiva tiheduseni ning soovi korral lisa võid või rõõska koort.

KingitusOma Maitse