Võta võimalikult suur keedunõu, mis mahutaks kõik karbid vabalt ära. Arvesta, et avanenult võtavad karbid potis pisut enam ruumi.

Valmistamine
  1. Haki sibulad ja küüslauk peeneks. 
  2. Kuumuta suures potis mõõdukas kuumuses õli-võisegu sees sibula- ja küüslaugutükid pehmeks. Soovi korral lisa ka tšillit.
  3. Tõsta potis kuumust ning lisa tüümianioksad ja rannakarbid. Sega hästi läbi ning vala peale vein. Sega veel hästi läbi ning kata siis pott kaanega.
  4. Kuumuta 3–5 minutit, et kõik karbid avaneksid. Kinnised viska minema.
  5. Lisa petersell ning sega hästi läbi. Tõsta karbid koos leemega eelkuumutatud kaussi ja serveeri kohe. Lisandiks paku krõbeda kooriku ja pehme sisuga saia, mis imab maitserikast leent. Kahvliga on karpe üsna tüütu süüa, kasuta molluski kättesaamiseks tühja karbipoolikut.
NB!
Ära sügavkülmuta elusaid karpe - molluskid hukkuvad ega kõlba enam.