Koostisained

  • 2t 0min
 RETSEPT
1 kgToores hapukapsas
4 splÕli
2 splSuhkur
1.5 tlSool
110 gSuitsupeekon
400 gKülmutatud seened (puravik, kukeseen, kitsemampel)
2 tkSibul
250 mlVesi
Purki kaanetatuna säilib jõulukapsas pikka aega.

1. Tõsta kapsas hautamispotti, sega juurde õli, suhkur ja sool.

2. Vala peale vesi ning küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund.

3. Pruunista tükeldatud peekonit pannil, lisa ka viilutatud sibul. Kui viimane hakkab klaasjaks muutuma, siis pane pannile eelnevalt sulatatud ja veest tühjaks pigistatud seened.

4. Kui kapsas on tund aega ahjus olnud, siis sega juurde praetud peekoni-sibula-seenesegu ja küpseta kapsast vahepeal segades ilma kaaneta veel 20–30 minutit.

PromoOma Maitse