Koostisained

  • 2t 0min
  • Magustoidud ja maiustused, Road, Maiustused
 RETSEPT
16 tkPisem õun
1 splMesi (või vastavalt õuna hapukuselele)
Kui õunad kipuvad pehmeks ja pisut tohletama, ei isuta need suuremaid ega väiksemaid. Samas on oma aia õun kallis kraam. Mida siis teha, kui see enam esinduslik ei ole? Õunasnäkki — sellest saab nii esindusliku kraami, et pista või kingikotti, kui enne seda nahka ei pane!

16 tk, üks ahjuplaaditäis

1. Eemalda õuntel südamikud. Mikserda koorimata õunatükid pehmeks mödiks. Lisa mesi. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber ja määri õunamödi sellele ühtlase, natuke alla 1 cm paksuse kihina. Pane plaat 80-kraadisesse ahju ja jäta sinna umbes kuueks tunniks. Katsu sõrmega. Kui õunamödi on saavutanud plastmassiliku koostise, on aeg see ahjust välja võtta. Pane lauale, küpsetuspaber ülevalpool. Eemalda paber.

2. Keera küpsetis rulli ja lõika parajad tükid. Ühest plaadirullist tuleb umbes 16 väikest rullikest. Kui snäkk jääb ahju kauemaks, pole ka hullu. Siis tulevad neist mõnusad krõbinad. Olgu elastsed või kõvad, ära krõmpsutatakse need kiiresti!

PromoOma Maitse