Kust tuli idee ajada humalanapsi ka A. Le Coq'is?

A. Le Coq on juba ligi poolteist aastat tootnud alkoholivaba Premiumit. Premium 0,0 on toodetud absoluutse Saksa tipptehnoloogiaga ja on erinevalt mitmetest turul olevatest analoogidest täielikult alkoholivaba õlu, alkoholisisaldusega 0,0%. Meie kasutame oma tootmises õllest alkoholi eraldamiseks vaakumdestilatsiooni, mille käigus on tavalisest 5% õllest võimalik toota 0,0% alkoholisisaldusega õlut.

Vaakumi tekitamine võimaldab viia alkoholi aurustamise temperatuuri madalale, mille tulemusena saab õlle maitse alkoholi täielikul eemaldamisel vähe kannatada. Kõrgem temperatuur muudaks õlle maitse leivalaadseks. Selle protsessi tulemusena saame kätte ligi 73 kraadise ülipuhta ja erilise puuviljase maitsenoodiga kange alkoholi. Seda rikastame vaakumaurustumise käigus kinni püütud humala aroomveega ja tulemuseks on 38 kraadine ainulaadne õllest valmistatud humalanaps.

Mis aroomid ja mis maitsed olid plaanitud selles napsis esile tõusma?

Ennekõike puuviljase alatooniga humala aroom, mida võimendame vaakumdestilatsiooni käigus humala aroomvee kogumise ja taaslisamise teel.

Mille kõrvale või kellele on see humalanaps mõeldud?

Naps on mõeldud iseseisva nautimisena ja seda ennekõike kas toidukorra alustuseks koos kerge suupistega või õhtu lõpetuseks.

Kus see naps läbi torude on aetud?

Tegelikkuses kõige sarnasem sellele tooteprotsessile on viski valmistamine, sest toorained viski valmistamisel on täpselt samad. Peamine erinevus on lihtsalt selles, et vaakumdestilatsioon annab palju puhtama alkoholi. Oleme ka meie Hop Schnapsi pannud juba laagerduma erinevatesse tammevaatidesse, kust 3 aasta pärast tuleb välja 3 väga erilist viskisorti.

Millisest Tartu õllest on see naps aetud?

Nagu eelmises vastuses öeldud, on toorained pea samad nagu viskil, millest peamine on single-malt odralinnased.

Kui palju on pudeleid napsi toodetud?

Esimene partii oli 1000 pudelit ja tänaseks on see laost peaaegu otsas.

Kas on plaanis seda liini ka jätkata, mis võiksid olla uued napsid?

Meie tootearendusmeeskond mõtleb edasiarendusele. Ka esimesed viskivaadid on esmaseks katsedegusteerimiseks varutud ning jook selle sees küpsemas. Tõsi, kaubandusse see lähiaastatel veel ei jõua.