Juba 13. korda korraldatav viskitundmise võistlus koosneb kaheksast teoreetilisest küsimusest viski tootmispiirkondade ja -kultuuri kohta ning kaheksast praktilisest küsimusest, mis eeldavad erinevate väärtviskide tundmist pimedegusteerimise kaudu.

“Võistlus nõuab osalejatelt teadmisi erinevate päritolumaade ja valmistamisomadustega viskide kohta. Positiivne on see, et Eesti lahtiste meistrivõistluste tase on olnud läbi aastate ühtlaselt kõrge ning erinevused parimate meeskondade vahel minimaalsed,” kommenteeris Mari Mandre.

Võistluse avab Suurbritannia suursaadik Christopher Bruce Holtby. Võistlus toimub 24.aprillil Šoti klubis aadressil Uus 31, Tallinn. Meistrivõistlusi juhib Šoti Klubi juhatuse liige Margus Leivo ning žürii esimees on Toomas Tiivel. Toitlustustamise ning korraldamisega on abiks restoran Leib Resto ja Aed.

Eelmisel aastal võitis Eestis meistrivõistlused viskitundmises viiendat korda Põltsamaa Viskiklubi. Eesti lahtiseid meistrivõistlusi viskitundmises korraldab Šoti Klubi koostöös maaletoojatega.