SOMMELJEE SOOVITAB: Parima hinna ja kvaliteedi saamiseks vali restoranis alati veinidest odavaim
Sommeljee sõnul aga teavad seda reeglit imehästi ka selle sama restorani sommeljee, omanik ja juhataja ning nad on juba enne Teie restorani saabumist, tegelikult juba menüü koostamisel, vimka veinivalikusse sisse visanud. Nimelt on nad asetanud altpoolt teisele ja kolmandale kohale just odavamad ja laos ripakil olevad veinid, vahendab Independent.
Sommeljee tahab sellega öelda, et valides veinikaardilt odavaima veini saate tõenäoliselt kõige parema hinna ja kvaliteedi suhtega joogi kogu restoranist. Oldman, kes on kirjutanud raamatu "Kuidas juua nagu miljardär", ütleb, et tähele tuleks ka panna klaasiga müüdava veini hindu: üldiselt on odavamate veinide puhul pokaali hinnaks see, mis kataks 100% ära kogu selle veini pudeli hulgiostuhinna.
"Tavaliselt saab ühest pudelist viiv pokaali veini. Arvutage välja, siis mis on selle pokaaliga müüdava veinipueli hind restoranis ja kõrvutage see odavaima veinipudeli hinnaga," mainib sommeljee.
Oldman lisab, et isegi šimpans on võimeline müüma väga head veini, tõeline talent on aga võimeline müüma häid ja maitsvaid jooke odavama hinnaga. Eriti kõrgema tasemega restoranides," lisab sommeljee.