Sellisel juhul tuleb kohv asendada millegi muuga. Paulig proovis koos Austraalia kohvieksperdi Matt Pergeriga luua looduslikul toorainel põhinevat kohvilaadset toodet, kuid naturaalses kohvis on rohkem kui 800 aroomi, mida on võimatu jäljendada või asendada teiste looduslike ainetega. Festivalikülastajad saavad maitsta Blend 2080 festivali mõlemal päeval.

SCA sertifikaatidega barista ja Pauligi kohvieksperdi Mihkel Jürimaa arvates on Blend 2080 maitse timmitud väga kohvi sarnaseks.

“Kohvi on võimatu jäljendada. Asendades kohvi millegi muuga oleks see sisuliselt kogu kohvikultuuri kadumine. Paulig tahab head kohvi pakkuda veel väga pikka aega. Selleks, et saaksime nautida kohvi ka aastal 2080, on meie kui kohvitootja ülesanne järjest rohkem tähelepanu pöörata kogu kohvi teekonnale istandusest kohvitassi.”

Teadlased on täheldanud seost kohvijoomise ja pikaealisuse vahel. Kaader Tallinn Coffee Festivalilt.

Paulig Professionali Baltikumi ärijuht Marta Piigli sõnul on täna õnneks hea kohv veel kõigile kättesaadav ja Tallinn Coffee Festival suurepärane koht, kus teha tutvust nii uute kohvimaitsete kui ka kohvi valmistamise meetoditega.

"Eesti inimesed teavad kohvist palju ja oskavad valida parimaid kohvisorte. Paraku ei mahu kõik võimalused tavakaupluste lettidele. Kohvifestivalil tuuakse aga uued ja erilised tooted letile ja iga huviline saab neid maitsta ja õppida valmistama suurepärast kohvi," selgitas Piigli.

Tallinn Coffee Festival 2018 raames pakub kohvitootja just selle ürituse tarbeks Helsingis Paulig Kulma kohvikus röstitud eksklusiivset kohvi, mida on saadaval piiratud koguses. See eriröst on keskmise täidlusega käsitööna valmistatud kohv, mille maitses on tunda punast- ja mustsõstart ning suhkruroo magusust.