Maitsed.ee küsis Eesti esimeselt õllesommeljee tiitli võitjalt ja tänaselt võistluse korraldajalt Kristjan Peäskelt, miks on õlleteadmist inimestele vaja ning mis seisus on kohalik õllekultuur.

Kuidas on õllesommeljeede üldine tase Eestis paari viimase aastaga paranenud? Kuidas hindad selleaastseid oslejaid ja nende taset?

Tore on näha seda, et just keskmine tase ja teadlikus on viimase nelja aasta jooksul oluliselt kasvanud. Näha on, et hea õlu läheb inimestele korda ning huvitab paljusid. Sel aastal on osalejate taust väga mitmekesine. Kuigi osalejaid on eelmisest aastast mõnevõrra vähem võib öelda, et kohal on just need kõrgelt motiveeritud. Usun, et tänases võistluses juhtub nii mõnigi üllatus. Tase on ühtlaselt kõrge.

Kas võitjaks tuli õigustatud ja õige inimene (Els-Maria Uibo Umami Restost)?

Loomulikult tuli. Meie võistlusring sisaldab endas põhjalikku teoreetilise pagasi kontrolli, millele lisanduvad ülesanded panevad proovile taaskord teoreetilised teadmised koos õlle ja toidu sobitamise oskuste ning loomulikult praktilise osavusega. Võitja on selle aasta parim - selles pole kahtlustki.

Kuhu sa arvad, et meie kohalik õllekultuur areneb? Mis on 2017. aasta trendid?

Meie õllekultuur areneb mühinal edasi. Inimesed on uutest maitsetest väga huvitatud ning piire lükatakse järjest laiemaks. Usun, et 2017 aastal hakkavad ka Eestis hapud õlled järjest rohkem õllesõprade seas elevust tekitama. 2017 saab kahtlemata olema põnev.