Kui Sa tahad teha investeeringut, pead olema kindel, et see on investeerimise otsus ning arvestad riskidega. Kui tahate veini juua, peate mõtlema joomisnaudingule. Kas ma tahan osta kuus pudelit imehead veini või ühe pudeli haruldasemat? Esimese valiku teeksid paljud inimesed joomisnaudingu pärast, kuid teine valik viitaks investeerimise otsusele, vahendab Mees.eu.

Vein 2018

Ära osta rohkem kui kuus pudelit mitte ühestki üksikust veinisordist

Omada kuute pudelit ühest margist on rohkem kui küll. See on piisav, et jälgida veini arenemist aja jooksul. Kui Sa oled oma kollektsioonile alguse pannud ning korraldad kodus peo, siis tahad ju näidata, mis Sul keldris on ning juua mitmeid erinevaid veine, mitte kuute samasugust pudelit.

Alguses võib veinikollektsionäär muutuda ülientusiastlikuks ning osta 12 kuni 36 pudelit lemmikveini. Mingil hetkel tekib aga soov avastada uusi veine ning vanad muutuvad vaid rahaks, istuvad keldris ja võtavad ruumi ära. Kuldne kesktee oleks osta kolm pudelit – see võimaldab koguda laia valiku erinevaid veine, kuid ikkagi juua ära üks pudel ning jätta teised kaks laagerduma.

Vein 2018

Pane tähele ostetud veinide pikaealisust

Praktiliselt kõik inimesed joovad vähem veini kui ostavad – palju vähem! Nii et on vägagi tõenäoline, et unustate mõned veinid keldrinurka. Niivõrd ebameeldiv on avastada, et Sul on tonnide viisi pudeleid, mis ei paku enam mingit joomismõnu. Vägagi meeldiv tunne on välja kallata veini, mis on keldris viibinud mitu aastat; ja kui see vein on laagerdunud ja mõnusalt küpse maitsega, tõestab see, et olete suurepäraselt hakkama saanud!

Vein 2018