Eesti kohvikutes on valdavalt populaarseimad piimaga kohvid ja kui 3 aastat tagasi oli enim serveeritud kohv caffe latte, siis täna tundub, et seda kohta on hõivamas cappuccino.

Milliseid kohvimasinaid eestlased eelistavad? Kas nad oskavad teha vahet kohvi maitsel vastavalt valmistusviisile?

Inimesed eelistavad kodudes võimalusel täisautomaatseid espressomasinaid, kuid aina rohkem kohvisõpru leiavad enda jaoks ka alternatiivseid kohvivalmistusvahendeid ning -meetodeid (näiteks HARIO V60, Aeropress, Chemex), millega endale tassitäis tõeliselt head kohvi teha. Üha rohkem inimesi oskavad vahet teha täisautomaatse masinaga valmistatud vs alternatiivsete vahenditega valmistatud kohvil.

Kuhu Eesti kohvikultuur on arenemas? Mis on järgmine suur hitt kohvimaailmas?

Suurt hitti on raske ennustada - kui teaks, siis me juba pakuksime seda. Aga kindlalt on tõusmas kohviteadlikkus ja aina enam kasvab nõudlus kvaliteetse ning hea kohvi järele. Usume, et lähiaastatel jõuab ka Eestisse aina rohkem puhtalt kohvi pakkumisele pühendunud kohvikuid (mujal maailmas tuntud kui cafe shop'id), mis mujal maailmas üsna laialt levinud on. See on siis koht, mis ei paku toitlustust ega pikka söögimenüüd, vaid tõeliselt head kohvi.

Millised on kohvijoomise trendid maailmas selle aasta lõpus ja 2017. aastal?

Sel aastal olid suvehitid cold brew kohv ehk külmpressitud kohvijoogid. Erinevad suuremad kohvimessid on tulemas, küllap seal ka järgmise aasta suuremad trendid selguvad.

Kui palju joovad eestlased kohvi võrreldes maailma suurimate ja meie naabritega?

Maailma suurimad kohvitarbijad rahvaarvu kohta on ameeriklased, brasiillased ja sakslased. Meie lähinaabrusest on märkimisväärsed kohvisõbrad soomlased, kes tarbivad ligi 12 kg rohelist uba (kohv kaotab ca 20% oma kaalust röstimise käigus) inimese kohta aastas. Eestlased tarbivad ligi poole sellest kogusest.