Showvoorus saavutas tubli teise koha Taavi Tenso ning kolmanda koha vääriline oli Raul Rosse ööklubist Amigo. Parimaks noorbaarmeniks (vanuses kuni 24-a) tunnistati Radisson Bly Sky ja Studio baaridaam Karina Tamm. Karina sai auhinnaks eksklusiivse maailmatasemel koolituse "IBA Elite Bartenders Course", mis toimub novembris Tallinnas.

Võistlusest võttis osa 28 Eesti tipp-baarmenit ja mitmed rahvusvaheliste baarmenite võistluste võitjat. Eesti parima baarmeni väljaselgitamiseks hinnati võistlejate erialaseid teadmisi testis ning ühe vaadi- ja ühe pudeliõlle serveerimise oskuseid. Serveeritavad õlled olid Stella Artois (vaadiõlu) ja pudeliõlleks Hoegaarden, mille oli võistlusteks välja valinud õlletoetaja Servaali.

Põhivõistlusel pidid võistlejad valmistama ning esitlema Sparkling Cocktail kategooria kokteile. Sparkling Cocktail’is pidid kõik võistlejad kasutama EBA peasponsori Liviko toodet Freixenet Cordon Negro Brut Cava.

Võitja Brita Kikase inspiratsiooniks sai just äsja meile saabunud ilus Eesti suvi.

„ Minu soov oli teha suvist ja väsket kokteili, mis sobiks päikeselisse Pärnusse! Mul oli paar kindlat ideed, näiteks soovisin kindlasti kokteilis kasutada Matcha teed. Selle õige kokteili saavutamiseks proovisin läbi vähemalt paarkümmend erinevat kokteiliversiooni ja lõpuks see ilus suvine ja smaragdroheline kokteil sündis!“ lisas Kikas.

Kuus finaali jõudnut said oma oskused tõeliselt proovile panna: piiratud aja jooksul tuli finalistidel alles lõppvoorus teada saadud komponentidest luua uus kokteiliretsept teemal “Rannahotell 80”, kokteil valmistada, kaunistada ja seda ka inglise keeles žüriile esitleda. Kogu ürituse vältel oli võimalik proovida kõiki valmistatavaid kokteile, baarmenite poolt serveeritud õllesid ning ennustada võitjaid.

Viru Valge Flair´is osales see aasta 4 show-baarmeni, kel oli kokteili valmistamiseks vaba kategooria, kohustusliku osana pidid nad kasutama Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni (EBA) peasponsori Liviko tootevalikusse kuuluvat Viru Valge viina.

Eesti Baarmenite Meistrivõistlusi korraldab Eesti Baarmenite Assotsiatsioon (EBA), kuhu kuulub ligi 140 baarmeni ja baaridaami.

Brita Kikas võidukokteil "Smaragd":

Absolut Orient Apple 1 cl
Lapponia Lakka 1 cl
St Germain 1 cl
Monin Matcha green tea 3 bl
värskelt pressitud laimimahl 2 bl
Freixenet Cordon Negro Brut Cava 7 cl

Kaunistus: Laimilehed, valge šokolaadi kuul, redis, karuhein.

Eesti Meistrivõistluste tulemused:

I koht: Brita Kikas – Ööklubi Maasikas
II koht: Aivo Pensa – Kalevi Jahtklubi Resto/Ööklubi Amigo
III koht: Kristo Tomingas – Butterfly Lounge

Viru Valge Flair tulemused:

I koht: Georgi Voomets – Hollywood
II koht: Taavi Tenso - Liviko
III koht: Raul Rosse – Ööklubi Amigo

Eriauhinnad:

Parim test – Angelika Larkina
Parim sour kokteil – Aivo Pensa
Parim õllevalaja – Tiina Oja
Parim noor (kuni 24.a) – Karina Tamm
Parim tehnika – Kristo Tomingas
Parim blackbox – Brita Kikas
Publiku lemmik – Mihkel Kahn