Võistlusest võttis osa 28 Eesti tipp-baarmenit ja mitmed rahvusvaheliste baarmenite võistluste võitjat. Eesti parima baarmeni väljaselgitamiseks hinnati võistlejate erialaseid teadmisi testis ning
baariinventuuri teostamise oskuseid. Põhivõistlusel pidid võistlejad valmistama ning esitlema Bartender Choice kategooria kokteile. See kategooria erineb teistest kategooriatest seetõttu, et kokteilimeistrid võisid kasutada max. 3 cl isevalmistatud koostisosa.

Võitja Karina Tamme inspiratsiooniks sai tema armastus magusa vastu. „Olen suur maiasmokk ja soovisin luua kokteili, mis oleks ideaalne magustoidu asemel igas restoranis. Mulle meeldib mängida kokteilide tekstuuridega, et juues oleks mõni muu tunne, kui vaid vedel veelaadne kokteil. Usun, et šokolaadine, kookosekoorene magustoit kokteiliklaasis jäi teiste värviliste suviste vahel kindlasti silma.“

Kuus finaali jõudnut said oma oskused tõeliselt proovile panna: piiratud aja jooksul tuli finalistidel alles lõppvoorus teada saadud komponentidest luua uus kokteiliretsept teemal “ Eesti 100”, kokteil valmistada, kaunistada ja seda ka inglise keeles žüriile esitleda. Kogu ürituse vältel oli võimalik proovida kõiki valmistatavaid kokteile, nautida EBA sünnipäevatorti ning ennustada võitjaid.

Vana Tallinn Flair´is osales see aasta 4 show-baarmeni, kel oli kokteili valmistamiseks vaba kategooria, kohustusliku osana pidid nad kasutama Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni (EBA) peasponsori Liviko tootevalikusse kuuluvat Vana Tallinna likööri.

Žürii koosnes parimatest sommeljeedest ja kokkadest ning kokteilimaailma asjatundjatest. Väliskülalistest olid kokteile hindamas Läti Baarmenite Föderatsiooni president Raitis Akerblums ning Soome Baarmenite Assotsiatsiooni president Jarkko Salonen, kes samuti tõid esile meie kokteilimeistrite loomingu suurepärast taset nii maitsete tasakaalustamisel kui kaunistuste valmistamisel.

Eesti Baarmenite Meistrivõistlusi korraldab Eesti Baarmenite Assotsiatsioon (EBA), kuhu kuulub ligi 140 baarmeni ja baaridaami. EBA loodi 1994. aastal ning on alates 1999. aastast Rahvusvahelise Baarmenite Assotsiatsiooni (IBA) täisliige.

Karina Tamme võidukokteil “Unistuste dessert”

Bacardi Carta Oro 2 cl
Monin Salted Caramel 0,5 cl
Tume šokolaad
Kookoskreem 1 cl
Unistuste mix 1 cl
(Oakheart Smoked Cinnamon, must tee „Dream“, apelsini koor, sarapuupähklikreem, jahvatatud tonka uba, meresool)

VÕISTLUSE TULEMUSED:

Eesti Meistrivõistluste tulemused:
I koht: Karina Tamm – ööklubi Studio
II koht: Laur Ihermann – restoran Noa
III koht: Vyacheslav Ilichev – restoran Pegasus

Vana Tallinn Flair tulemused:
I koht: Georgi Voomets – Moby OÜ/ööklubi Hollywood
II koht: Raul Rosse – ööklubi Amigo
III koht: Marko Hade – restoran Korsten

Eriauhinnad:
Parim test – Angelika Larkina
Parim Bartender Choice kokteil – Taavo Raag
Parim inventeerija – Henri Jürgenstein
Parim noor (kuni 24.a) – Oskar Unt
Parim tehnika – Laur Ihermann
Parim blackbox´i kokteil – Vyacheslav Ilichev