Igapäevaselt kohviröstlas töötav Edgars Dzirkalise sõnul oli just latte art põhjus, miks ta kohvimaailma armastama hakkas. “Sattusin veidi enam kui kaks aastat tagasi Riias kohvikusse tööle ja erinevate piimakujundite valamine hakkas mulle väga meeldima. Harjutasin seda päevade kaupa ning seejärel avanes mulle ka kogu muu kohvimaailm,” avaldab kohviekspert.

Mees on ka varem mitmetel latte art võistlustel osalenud, mis tema enda sõnul aitas tal Tallinnas hea tulemuse saavutada.

Võistlustel II koha saavutanud Sten Zeider töötab igapäevaselt restoranis Tabac, III kohale tulnud Pilleriin Paidla tegutseb perekohvikus Tigra ning annab füüsikatunde Viimsi Koolis. Kokku võttis võistlusel mõõtu 16 osalejat.

Estonian Latte Art Throwdown 2018 ehk piimakujundite valamise võistlusel tuli võistlejatel kaardipakist tõmmatud kujund võimalikult täpselt ja kiirelt kohvile valada. Võistlus oli üles ehitatud playoff meetodil. Igas voorus oli kaks võistlejat, kellest parim pääses edasi järgnevasse vooru, nii selgus 2 finalisti. Finaalis selgitati välja võistluste võitja.