Võistlejatel tuleb kõrvutada erinevaid roogi sobiva õllega ja ära tunda ning kirjeldada erinevaid õlletüüpe vastavalt nende maitsenüanssidele ja pruulimismeetodile. Üheks olulisemaks ülesandeks on pimedegusteerimine, mille käigus tuleb osalejatel määrata õlle kääritus- ja õlletüüp ning päritolumaa.

Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni presidendi Kristjan Markii sõnul on õllesommeljee valdkonna ja võistluse vastu üha kasvav huvi.

“Sel aastal on võistlejate seltskond eriti kirju, mis on väga rõõmustav, sest näitab, et erinevad inimesed on enda jaoks avastanud või avastamas õllemaailma ja -kultuuri. Võistlejate seas on nii õllekaupmehi, -pruulijaid, teenindajaid, ajakirjanikke kui ka lihtsalt õllehuvilisi,“ avas Markii võistlejate tausta.

Eesti parima õllesommeljee võistlus toimub juba neljandat korda ning selle eesmärgiks on väärtustada õlle kui joogikategooria tundmist ja parimat serveerimist. Võistlust korraldab Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon koostöös A. Le Coqi õllekultuuri arendamise kvaliteetmärgiga Beer Star.

Võistluse auhinnafond on 1000 eurot.