Koostisained

  • 15 min
  • 1 portsjon
  • Alkoholivabad
  • Muu
  • Hommikusöök
 Brickport
0,75 tlKookospalmisuhkur
0,25 tlKakaod
1,5 clMetaxat
0,5 clRoyal Oporto 2012 portveini
4 clKohvi
Nädalavahetusel võistlesid baarmenid ja baristad Tallinn Coffee Festivalil alkoholiga kohvikokteilide valmistamises. Esikoha noppis Annely Jüriöö, kelle valmistatud jook “Brickport” pälvis oma maitse, uuduse ja tasakaalu poolest eksperidest koosneva žürii kõrgeima tunnustuse.

Antud kokteili puhul on väga oluline kohvisort. Annely kasutas The Brick Coffee Roastery Brasiiliakeskmist rösti, sest see moodustas kõige parema maitsete tasakaalu ülejäänud komponentidega. Seda, kuidas kokteil maitseb, saab iga soovija kasvõi kodus järele proovida.

Valmistamine
  • Lisa anumasse (näiteks metallist kastmekann) 0,75tl kookospalmisuhkurt, 0,25tl kakaod ja 1,5cl Metaxat. 
  • Seejärel põleta ja samaaegselt vispelda segu, kuni suhkur sulab ära. 
  • Põletamine - alkoholile tuleb lisada leek, näiteks põletiga. Seejärel tuleb alkoholi ja suhkurt segada väikese vispliga / noaga / kahvliga / vms, kuni suhkur sulab. 
  • Leek peab terve aeg püsima, kustumisel tuleb lihtsalt uuesti põlema panna. Kui suhkur on sulanud, siis lõpetada vispeldamine ja leek võib kustuda.
  • Kui suhkur on sulanud, siis lisa 0,5cl portveini, 4cl kohvi ja sega jook läbi.
  • Serveerimine: Kaunista serveeritav klaas sidrunimahla, kookospalmisuhkru ja cayenne'i pipra äärega, see annab joogile lisanõksu!
  • Head nautimist!
Maitsed.ee