Sügis koputab vaikselt uksele, kuid pole mõtet muretseda – hea grilli valmistad ilmast sõltumata. Saate "Sütel sündinud" seekordses osas õpetab Enn Toberluts, üks Eesti parimaid grillmeistreid, tegema korraga suisa nelja rooga, mis muudavad sinu arusaamu grillimisest jäädavalt.

Seekordses saates valmistab grillimeister Enn Tobreluts ühe korraga suisa kolm rooga. Kuigi tundub, et tegemist on tõeliste gurmeesaavutustega, pole neis toitudes midagi ülemäära keerulist. Nagu alati, algab kõik heast toorainest, õigest grillist ning pealehakkamisest.

Lambakarree

Puhasta karree kelmest. Eemalda üleliigne rasv noaga ning kanna hoolt, et kondid oleksid ilusti puhtad. Maitsesta soola ja pipraga ning piserda oliiviõliga. Küpsetamiseks pane karreetükid omavahel paari ning küpseta liha 120 juures 45 minutit.

Pardifilee

Puhasta pardifilee alumine külg kelmest ning eemalda rasvaäärised, et filee jääks kena. Jäta rasv alles, sellega tekita pärast suitsu. Lõika naha sisse sälgud. Maitsesta Enn Tobrelutsu apelsinimaitselise maitseaineseguga BBQ Rub. Lase lihal natuke maitseaines tõmmata.

Tõsta part grillile ja küpseta 30 minutit 120 kraadi juures.

Äralõigatud rasvatükid pane grilli alumisele restile, nii sulab rasv sütele ning annab mõnusalt suitsu.

Chilli Poppers

Puhasta tšilli seemnetest ja sisust. Määri tšillile kitsejuustu, rulli kaunad peekonisse ning küpseta 150–180 kraadi juures 5–10 minutit.

Sisuturundus